JP Väisänen on ihan homona erimieltä valtaapitävien heteromiesten kanssa

Euroviisut boikottiin

 

Olen aina ollut euroviisufani ja seuraavat viisut lauletaan Israelissa. Silloin kun jotain kolkkoa yritetään brändätä hyväksi ja edistykselliseksi ja kun vähemmistöjä käytetään asiassa hyväksi, puhutaan pinkkipesusta. Tänä vuonna euroviisuissa Israelin apartheidpolitiikkaa pinkkipestään ja saippuana saa toimia koko euroviisuja rakastava sateenkaarikansa. Fakta on se, että tänä vuonna euroviisut järjestetään Israelissa koska viime keväänä Euroviisut voitti Israelin Netta Barzilai.  

Kisapaikka on jo päätetty. Se on Tel Aviv. Semifinaalit käydään 14. ja 16. toukokuuta ja finaali nähdään lauantaina 18. Toukokuuta. Haluan boikotoida euroviisuja. Minun oikeuksillani ette kyllä ryhdy sortamaan yhtään lisää Palestiinaa!  

Viime vuonna kansainvälinen euroviisuyhteisö juhli sarjakuvahahmoa muistuttavan Netta Barzhain voittoa Lissabonissa myös feministisenä ja naisten vapautumisen voittona. Kuka nyt sellaista ei haluaisi juhlia! Netan Toy-biisi väreili uusia emansipaatioita ja oli rohkean itseironinen. Ihana vahva ja uusi Kana! Päivä voitosta Israelin armeija avasi tulen kohti aseistautumattomia mielenosoittajia Länsirannalla Gazassa.  Teurastus! Lähi-idän politiikkaa seuranneet eivät pidä tapahtumaa uutisena. Paatuneet ovat aina kyseenalaistaneet Israelin oikeutusta koko euroviisuihin. Luuliko joku, että Netta olisi taiteellaan tuonut Lähi-itään rauhan? Kun mediaa seuraa näyttää siltä, että Israelin poliittisen eliitin kanssa kuvissa viihtyvä viisuvoittaja on Israelin politiikassa ihan kotonaan eikä pinkkipesu haittaa. 

Maailmalla ja meillä Suomessakin useat tiedostavat taiteilijat ja kulttuurityöläiset ovat vaatineet omien maiden yleisradioyhtiötä jättämään Israelissa järjestettävät euroviisut väliin viisujen mahdottoman poliittisen ristiriidan takia. Tuen näitä aloitteita. 

Yleisradiossa olisi pitänyt heti Lissabonin voittojuhlien jälkeen linjata, että Suomi ei lähetä omaa edustajaa yksin Israelin järjestämiin euroviisuihin. Minusta Israelille olisi pitänyt esittää haaste, jossa   viisuja olisi voitu rakenneta yhdessä laajemmalla kokoonpanolla, jossa esimerkiksi myös Palestiina olisi ollut mukana viisusuunnittelussa. Miksi pinkkiohjelman sijaan ei valittu kirjo-ohjelmaa, jossa kuten sateenkaarilipussa, olisi ollut paikka ja mahdollisuus useammalle.  

No tästä tuli taas täysin puolueellista. Mutta ihmekös tuo, kun on koko pienen elämän boikotoinut Israelin siirtokuntatuotteita ja pyrkinyt aina kun mahdollista nostamaan Palestiinan kansan oikeutta päättää omasta valtiosta ja omista asioista.  

Sen sijaan, että odotetaan, tekeekö meidän Darude Tipitiit Tel Avivissa voisimme me suomalaiset tehdä jotain merkittävämpää. Ehdotan, että jätetään Israelin euroviisut pois YLE:n ohjelmistosta ja  samalla lähetysajalla kuunnellaan Palestiinan ehkä tunnetuimman hiphop yhtyeen DAM:in Suhel Nafar:in, Tamer Nafar:in, Mahmoud Jrere:n ja  Maysa Daw:n vaihtoehtoista taidetta, joka kertoo vapaustaistelusta ja oman valtion unelmasta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

"Israelin hallintoperuste Länsirannalla pohjaa mm seuraaviin kansainvälisen oikeuden ilmentymiin: The Jan Smuts Resolution of January 30, 1919, Article 22 of the Covenant of the League of Nations, edelleen IMS:n voittajavaltioiden kokouksessa San Remossa 24.4.1920 juutalaisten oikeudet "kotimaahansa" Palestiinassa tunnustettiin tekemällä vuoden 1917 Balfourin julistuksesta sitova laillinen dokumentti joka vielä myöhemmin sopimuksin vahvistettiin (1920 Treaty of Sevres and Lausanne).

Luonnollisesti paikallisilla arabeillakin on historiallisia yhteyksiä ja maanomistusta Jordan -joen ja Välimeren välillä mutta heille pyrittiin juutalaisten tulon myötä osoittamaan oma "kotimaa" varaamalla Jordan joen itäosa - 77% Palestiinan brittimandaatista - arabeille (Trans-)Jordanian muodossa. Arabit halusivat kuitenkin enemmän ja juuri perustetun Israelin kanssa käydyn sodan jälkeen Jordania liitti ns. Länsirannan valtioonsa vuonna 1950 kunnes v. 1967 sodan jälkeen se palautui Israelille. Tämän jälkeen alueen hallinnosta on kansainvälisesti sovittu Oslon rauhanprosessissa vv. 1993-2000 (mm jako A, B ja C hallintoalueisiin) sekä Israelin ja Jordanian välisessä rauhansopumuksessa v. 1994 (Jordanialla ei aluevaateita Länsirannalla)."

Minusta taas palestiinalaisia ei pidä ottaa mihinkään mukan ennekuin he lopettavat siviilikohteiden pommiittamista ohjuksilla.

http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232195-u...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ns. Länsiranta ei "palautunut" Israelille vuonna 1967, koska se ei ole siihen koskaan kuulunutkaan. Israel ei myöskään ole virallisesti liittänyt aluetta itseensä. YK:n jakosuunnitelmassa 1947 arabivaltio sisälsi noin puolet Jordan-joen länsipuolisista alueista.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mandatory_Palestine#...

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Etkö ymmärrä tekstiä. Nuo Ari Rusaln blogissa esitetyt sopimukset tehtiin jo ensimmäisen maailmansodan jälkeen ja niistä tulivat sitovia. Wikipedian luotettavuus tietolähteenä on kyseenalainen.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Oioin joitain tekstisi virheellisyyksiä. Linkkaamani kartta ja siihen liittyvä jakosuunnitelma ei todellakaan ole mikään wikipedian erikoisuus. Israel perustettiin vuonna 1948 eikä siihen silloin kuulunut ns. Länsirantaa. Jos tietosi asiasta ovat noin hatarat, voisi olla parempi olla kommentoimatta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vai ampuvat israelilaiset aseistamattomia mielenosoittajia! Missä tällaista tapahtuu?

Käyttäjän elehtiaho kuva
Eira Lehtiaho

Täytyypä tutkia tuo "teurastus".
Palestiinalaiset itse sanovat että ulkomaiden on lopetettava
tukien antaminen , ne menevät hallinnon taskuihin suurelta osin , loistoasuntoihin , kalliisiin autoihin,.
Abbasilla on oma yksyiskone...

Länsimaat vain heidän mielestään sotkevat ja haittaavat boikoteillaan ja estävät rauhan , koska monien tavallisten kansalaisten mielestä hallinto on syypää , ei Israel .
Eivät HE helua boikotteja!

Oletko tietoinen kuinka moni palestiinalainen käy työssä
israelilaisyrityksissä? He saavat hyvää palkkaa , ja haastatteluissa sanovat suoraan tekevänsä mielellään töitä israelilaisten kanssa.
Sinä olet heikentämässä heidän toimeentuloaan.
Yrityksissä arabit ja juutalaiset tevät yhdessä työtä kaikessa rauhassa!

Tämä on juuri sitä ruohonjuuri työtä rauhan puolesta.

Käyttäjän marleenalohento kuva
Marleena Lohento

Voi yhren kerran taas, mitä"palleroisia"intohimoisesti puolustelevaa 100% puolueellista tulipuna-kommari-probagandaa!! Vai pitäisi SUOMEN lähteä tukemaan terrorismista elinvoimaansa imevää ns.epävaltiota nimeltään"Palestiina"?!
Onneksi ISRAEL&Suomi ovat ystävämaita,älkää te unta "näjekö",taitaa kolumnisti enemmin nähdä TITITYYTä päässään,kuin ns.bilemusa-artistiksi harvinaisen älykäs&humaani DARUDE kokea kisoissa TIPITIIT...

Toimituksen poiminnat