JP Väisänen on ihan homona erimieltä valtaapitävien heteromiesten kanssa

Prosentti ylijäämästä vapaa-ajan palveluihin

Kulttuuri ei kukoista kurjistamalla ja määrärahoja jäädyttämällä. Helsingin kaupunki teki viime vuonna voittoa 461 miljoonaa euroa ja koko kaupunkikonserni 648 miljoonaa euroa. Kaupungin tehtävä ei ole lähtökohtaisesti bisnes ja voittojen tavoittelu vaan kaupunkilaisten palvelujen tuottaminen ja toimivan kaupungin tekeminen. Vapaa-aika on työläisille tärkeää. Teemme työtä niska limassa, jotta voisimme nauttia ystävien ja perheen kanssa vapaa-ajasta, harrastaa, opiskella jotain uutta, kehittää itseämme ja sivistyä. Vapaa-ajan sektorilta ollaan taas kerran leikkaamassa rahoitusta. Jotta me työläiset jaksamme, on vapaa-ajan palveluita kehitettävä ja palvelujen saavutettavuutta lisättävä. Myös kaupungin vetovoimaisuus hyötyy paremmista kulttuuripalveluista. Esitän, että kaupungin ylijäämästä käytetään prosentti vapaa-ajan tarpeisiin; kirjastolle, liikunnalle, taiteelle ja kulttuurille. Tällä kulttuurivitosella voidaan estää esitetyt palvelujen heikennykset, leikkaukset ja väärä kulttuuripoliittinen kehitys, voidaan kehittää kulttuuritaloja, pitää liikuntapaikat kunnossa kaikille sekä lisätä taiteilija-apurahoja, kaupunkikulttuuriavustuksia ja lähikirjastopalveluja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Saisinko mieluummin oman osuuteni veronkevennyksenä?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

J-P. Selasin hiukan blogejasi. Olet Suomen Kommunistisen Puolueen puheenjohtaja, eikä silmääni osunut ensimmäistäkään blogitekstiä, jossa olisit puhunut talousjärjestelmistä (kapitalismi<->sosialismi).

Eikö talousjärjestelmä enää ole tärkeä SKP:lle? Riittääkö puolueelle olla "punavihreä" niinkuin Vasemmistoliitto tai Vihreät -- kapitalismin puitteissa? Vai onko niin, että puolueella on edelleen ajatuksia talousjärjestelmästä olemassa, mutta niitä ei kehdata ääneen lausua?

Näinkö alas on vajottu?

Toimituksen poiminnat