JP Väisänen on ihan homona erimieltä valtaapitävien heteromiesten kanssa

Jos Laajasalon kirjasto olisi Töölössä sitä ei purettaisi

Helsingin kaupungin kirjaston virkamiehet esittävät Laajasalon kirjaston siirtoa Yliskyläntien ostoskeskukseen pienempiin ja kalliimpiin tiloihin. Esityksestä seuraisi kirjaston purkaminen. Kirjaston tilalle on suunniteltu rakennettavaksi asuntoja. Aiemmin tänä vuonna päätettiin siirtää Herttoniemen Kettutien kirjasto asuntotuotannon alta kaupungin omistamasta tilasta yksityiseen kauppakeskukseen.

 Laajasalon kirjasto on vuonna 76 kirjastoksi suunniteltu toiminnallinen funkis-rakennus. Kirjasto on alueensa kolmesta (Herttoniemi, Roihuvuori ja Laajasalo) kirjastosta kaikkein vilkkaimmassa käytössä. Kaupungin todelliseen tarpeeseen alimitoitetut investointimäärärahat eivät salli kirjaston korjausta seuraavassa budjetissa. Kirjaston käyttöön ei liity mitään terveydellisiä riskejä tai rajoitteita. Nykyisistä Koulutanhua 2:sen tiloista ei siis ole pakko luopua.

Kruunuvuoren rantaa nousee uusi asuinalue ja sen asukkaat taritsevat myös omat lähipalvelunsa ja demokratiatilansa joita kirjasto hyvin edustaa.  Tästä näkökulmasta katsottuna kirjastoa on huono perustella purettavaksi tarpeella rakentaa juuri kyseiselle tontille asuntoja.

Pidetään huolta omasta kirjastosta

Rakennuksen purkamisen sijaan Koulutanhuan kiinteistöstä voidaan yhteistyössä kaupungin eri palvelujen, asukkaiden ja kansalaisyhteiskunnan eri toimijoiden kanssa luoda merkittävä osallistuvan demokratian keskus Laajasaloon ja kirjasto voi jatkaa toimintaansa tilassa, joka arkkitehti Imre Weöres on suunniteltu kirjastoksi.

Kaupungin tulee pitää huolta omaisuudestaan ja huolehtia kiinteistöjen kunnosta. On aiheellista kysyä miksi Laajasalon kirjaston kiinteistön on annettu rapistua nykyiselleen.  Laajasalon kirjaston kiinteistön huono kunto tai että se on 70-luvun arkkitehtuuria ei riitä syyksi kirjastorakennuksen purkamiselle.

Alueelle jo tehdyt mittavat investoinnit mm Kruunusillat antavat positiivista haastetta myös alueen kiinteistöjen korjaamiseen kuten Laajasalon kirjaston peruskorjaukseen.

Laajasalon kirjastoa ja arkkitehti Imre Weöres:in suunnittelemaa rakennusta ei saa purkaa koska rakennus peruskorjauksen jälkeen soveltuu erinomaisesti kirjastoksi.

Voimakkaasti kasvava Laajasalo Kruunuvuorenrantoineen tarvitsee nykyistä paremmat kirjasto ja vapaa-ajantilat. Vastustan kehitystä, jossa kunnalliset kirjastopalvelut siirtyvät kuin salaa yksityisiin vuokratiloihin ja uhkaavat kadota 15 vuoden päästä vuokrasopimuksien loputtua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juha Hämäläinen

Mitä kauemmaksi valtio vetäytyy sitä enemmän kansalaisten on huolehdittava itse itsestään ja palveluista.

Forssassa sijaitsevan Matkun kylässä käytiin toimiin rakkaudesta kirjoihin, kirjallisuuteen, ympäristöön ja yhteissöllisyyteen..

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222018...

Toimituksen poiminnat