JP Väisänen on ihan homona erimieltä valtaapitävien heteromiesten kanssa

Pakolaiset tervetuloa – Refugees Welcome

 

 

Meille Eurooppaan, Suomeen, Helsinkiin ja pienillekin paikkakunnille on nyt tultu joukolla pakoon sotia, köyhyyttä ja nälkää. Viidakon lait; ahneus, heikomman alistaminen ja valloitus-imperialismi ovat vieneet ihmisiltä kodit ja konnut. Moni turvapaikanhakija on joutunut katsomaan kuolemaa suoraan silmiin.

 

Pakolaiselle Suomi tarkoittaa tuntematonta kylmää pohjoista, mutta myös rauhaa ja suojaa. Suomalaisille tämä tilanne tarkoittaa tuntematonta etelää, mutta myös mahdollisuutta olla ihminen toiselle ihmiselle.  Tervetuloa ei ole meille vaikea sana, vaan tarkoittaa ihmisten välistä vähintä. Karjalan evakot, sotalapset, Göteborgin autotehtaan miehet ja Amerikan suomalaiset elävät tänään keskusteluissamme.

 

Aika haastaa ajattelemaan. Emme voi ulkoistaa ”turvapaikkakriisiä” konsulteille, poliitikoille tai vain ammattiauttajille. Pakolaiskeskustelussa ei selviä hiljaisuudella. On puhuttava työpaikoilla, mediassa, kouluissa ja toreilla. Rasismin rakenteet on havaittava. Sen ajatuskuviot on analysoitava. Olen ollut mukana useissa uusissa yhteiskunnallisissa keskusteluissa tilanteissa, joissa aiemmin on puhuttu vain viihteestä ja pintaliidosta. Pakolaiset ja leikkauspolitiikka toivat politiikan takaisin. Jäljet johtavat kapitalismin ja sotapolitiikan sylttytehtaalle.

 

 

Leikkauspolitiikka iskee turvapaikkaan  

 

EU-komissio on esittänyt, että Kreikasta ja Italiasta sijoitetaan turvapaikanhakijoita muihin EU-maihin. Sipilän hallitus päätti syyskuun alkupuolella, että Suomi ottaa vastaan 2 400 hakijan kiintiön.  Samalla hallitus on päättänyt selvittää voidaanko turvapaikan saaneille kuuluvia sosiaalitukia leikata ja eriyttää tukijärjestelmät. Näin turvapaikan saaneet eivät kuuluisi enää asumisperusteisen sosiaaliturvan piiriin, kertoi perussuomalaisten Timo Soini.

 

Vastustan tätä Sipilän, Soinin ja Stubbin hallituksen politiikkaa. Se on patriarkaalista ylhäältäpäin tapahtuvaa pakkopolitiikkaa, joka lisää eriarvoisuutta, köyhyyttä ja rasismia. Samaan aikaan kun puhutaan vaikuttamisesta pakolaisuuden syihin, hallitus leikkaa kehitysyhteistyön määrärahoja ja tukee imperialistista politiikkaa, jonka tuhot näkyvät muun muassa Irakissa, Afganistanissa, Libyassa ja Palestiinassa.

 

Hallituksen aikomus leikata pakolaisten sosiaaliturvaa on väärää politiikkaa, joka asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan. On selvää, että entistä suuremmassa köyhyydessä Suomeen asettuvilla pakolaisilla olisi entistä huonommat edellytykset oppia kieltä ja kulttuuria, työllistyä tai ymmärtää suomalaista yhteiskuntaa. Vailla kunnollista perusturvaa pakolaiset voivat joutua harmaan talouden uhreiksi.

 

Vaikka pakolaisten kotouttaminen maksaa aluksi yhteiskunnalle, pidemmällä aikavälillä heidän työllistämisensä tuo verotuloja ja helpottaa jopa ns. kestävyysvajetta. Eniten maksaa ja tuo ongelmia, jos ei panosteta turvapaikkaa tarvitsevien kotouttamiseen.

 

Sen sijaan, että asetetaan köyhiä toisiaan vastaan, tarvitaan riittävä perusturva kaikille sitä tarvitseville – niin kantasuomalaisille kuin pakolaille, uusien työpaikkojen luomista, maahanmuuttajille lisää mahdollisuuksia suomen kielen opiskeluun ja myös vähemmistökulttuureille resursseja omaan kulttuuritoimintaan. Rahaa tähän löytyvät ennätysvoittoja jakavien suuryhtiöiden voittoja verottamalla ja karsimalla asehankintoja.

 

Työväenliikkeen taistelu on ollut aina kansainvälistä toimintaa rahavaltaa vastaan ja kansanvallan puolesta. Sipilän hallituksen tulonsiirrot köyhiltä rikkaille ja maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen ovat mahdotonta takapakkia. Työväenliikkeen tuleekin joukkovoimallaan vaatia hallitusta hautaamaan suunnitelmat ”kahden kerroksen ” sosiaaliturvasta, lopettamaan tulonsiirrot köyhiltä rikkaille ja asettamaan ihminen ensisijalle ennen markkinoita.  Kehitysavun leikkaamisen ja sotapolitiikan tukemisen sijasta on toimittava rauhan ja oikeudenmukaisemman maailman hyväksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Esa Niemi

Suomeen tulee pakolaisina lähinnä kiintiöpakolaisia kun taas turvapaikanhakijoista harva todetaan pakolaiseksi.

Suojelun tarpeen, ei varallisuuden tulee olla pakolaisuuden lähtökohta, joten pakolaisleirit ovat ainoa tapa hallita resurssien jakautumista tasaisesti myös köyhimmille ja sairaimmille avuntarvitsijoille.

Minun on vaikea ymmärtää näitä puheenvuoroja, joissa ihmisarvo määräytyy heidän varallisuutensa eikä suojelun tarpeen perusteella.

Perustettomien turvapaikanhakijoiden sijaan meidän tulee auttaa oikeita pakolaisia pakolaisleireillä ja kiintiöpakolaisina.

Käyttäjän jpvaisanen kuva
Juha-Pekka Väisänen

Esa Niemi,
Kiitos kommentista. Uskon että suomalaisessa keskustelussa on mahdollista ymmärtää köyhyyden, sotien ja ilmastonmuutoksen seurakset joista pakolaisuus suurimpana.

Turvapaikan arvionti ei perustu henkilön tuloihin vaan suojelun tarpeeseen. Viimeaikaiset suunnitelmat jäädyttää eräiden maiden turvapaikan hakijoiden asioiden käsittely sotii pahasti turvapaikanhakijan yksilöllistä oikeutta.

Käyttäjän SimoSuominen kuva
Simo Suominen

Lisäisin vielä, että on äärimmäisen arveluttavaa vaatia maahanmuuttajia, millä ikinä statuksella liikkuvatkaan, noudattamaan erilaisia sääntöjä kuin mitä vaadimme kantasuomalaisilta. Sellainen täyttää jo täyden rasismin tunnuspiirteet. Jos suomalaisille annetaan ilmaisia aterioita ja saamme niistä valittaa, niin silloin se on johdon mukaisesti hyväksyttävä muiltakin. Jos suomalaisella köyhällä on oikeus hyvään elintasoon, niin sellainen on myös ulkomaalaisella. On sitten kokonaan eri kysymys, että miten sovimme pakolaisten jakamisesta muiden maiden kanssa.

Rahasta tämä ei ole kiinni, vaikka hallitus toki yrittää valehdella toisin, ja usuttaa köyhät toisiaan vastaan.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Periaatteessa olen kanssasi samaa mieltä siitä, että samat säännöt koskevat niin suomalaisia kuin Suomeen tulevia pakolaisia. Köyhien ei soisi kääntyvän pakolaisia vastaan.

Tanskan mallissa maahan luodaan kahden kerroksen väkeä, mikä on haaste sopeutumiselle. Toivottavasti siihen ei tarvitse mennä, sillä toisin kuin väität niin kyse on lopulta rahasta.

Suomella ei ole voimavaroja sopeuttaa maahan useita kymmeniä tuhansia tulokkaita.

Käyttäjän SimoSuominen kuva
Simo Suominen
Hannu Töyri

Tilanne on kuitenkin se, että tässä taloudellisessa tilanteessa on syytä ryhtyä keskustelemaan kuinka paljon me suomalaiset haluamme laskea elintasoamme, niin siinä tule kuitenkin käymään jos nuo maahan tulijoiden määrät pitävät paikkaansa.

Käyttäjän SimoSuominen kuva
Simo Suominen

Eihän tule. Ja missä taloudellisessa tilanteessa? Siinäkö että olemme yksi EU:n vahvimpia talouksia?

Hannu Töyri

Suomi on velkaa tällä hetkellä n. 121 miljardia ja vekaantuu 7 miljardin vuosivauhtia. Olisi tunnettava tosiasiat jos lähtee keskustelemaan vai valehteletko poliittisista syistä.

Kimmo Kovanen

LAITANPA TÄHÄN KOMMENTTINA IKÄÄNKUIN PEILINÄ - HIENON KUNNALLISTYÖNTEKIJÖIDEN FILMIN VUODELTA 1948 - SIIS SODAN JÄLKEEN - MUTTA EIHÄN TÄMMÖNEN NYKYSUOMALAISTA KIINNOSTA ... IHAN SAMA KUIN TÄMÄN PAKOLAISUUDEN KANSSA ... LAITAN NYT KOKONAISUUDESSAAN SELLAISIN TEKSTEIN MITÄ OLEN MYÖS KÄYTTÄNYT MUISSA RYHMISSÄ.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
JOKAINEN TAPLAA TYYLILLÄÄN VAI ...?
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Yhteisö isäntänä - vai -isännättä ... hmmmmmm ... !!!
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Julkaistu 25.1.2013
Tuotanto: Kansan Elokuva Oy
Tilaaja: Kunnallisten työntekijäin liitto
Ohjaaja: Armas Hirvonen (?)
Oikeudet: Työväenperinne ry
Vet-numero: 2720
Vuosi: 1948 - KATSOJIA 14 kpl
_________________________________________________________

KUNTADUUNAREIDEN VILMILLÄ v.1948 täällä Nettilässä
NYT TAMMIKUUN 25:ntä TULEE kolme vuotta ... Oliskohan
syytä mulkoilla ja miettiä ...

_________________________________________________________

EI PIDÄ PÄÄSTÄÄ ... liekehtimään ... eikä Ylipäänsä ... " kuiviin mestoihin " NYKYAJAN NUORIA VAIKKA OLISIVAT OLLEET TÄSSÄ AY-LIIKKEEN JA KOULUTOIMINNOISSAKIN PITKÄÄN JA AHKEROIDEN TIETOISESTI ... tämäkin liekehtiminen on periaatteessa erittäin terveellistä ja luomuisan hauskaa ...SE voi olla vähän simmosta kuin vaikkapa esim.Elviksellä ... tosi sytyttävää . NÄISTÄ ASIOISTA ON PALJON VALISTETTU AY-LIIKKEEN PIIRISSÄ JA TYÖPAIKOILLA - Tälläkin hienolla Valistusfilmillä on aivan LIIAN VÄHÄN KATSOJIA ... 14 kpl KAHDEN VUODEN AIKANA ..
_________________________________________________________
Sisältökuvaus:
Kunnan työntekijöiden työtä ja heidän liittonsa toiminnan esittelyä. Kuvissa mm. sairaalatyötä, lastensuojeluviraston äitiyspakkausten jakelua, puisto-osaston työntekijöiden työtä ja tulipalon sammutustyötä sekä liiton järjestämää kurssitoimintaa ja yhteistoimintaa pohjoismaisten veljesjärjestöjen kanssa.
_________________________________________________________

https://www.youtube.com/watch?v=JeJTR5v4rDo

Toimituksen poiminnat