JP Väisänen on ihan homona erimieltä valtaapitävien heteromiesten kanssa

Sisäiset vuokrat kulttuuria ja kirjastoa kehittämään

Helsingin kaupungin tilinpäätös viime vuodelta osoittaa 188,5 miljoonan euron puhdasta voittoa. Kaupungin rahavarat ovat paisuneet ennätykselliseen yli tuhanteen miljoonaan euroon, joita kaupungin johto on sijoittanut pankkitileille ja erilaisiin rahoitusmarkkinainstrumentteihin. Tästä huolimatta kaupungin johto ei esitä kulttuurille ja kirjastolle käytännössä muuta kuin silmänlumetta vuoden 2016 talousarvioon. Kulttuurikeskukselle tehty 300 000 lisäyksestä kuluu jo pelkkiin indeksitarkastuksiin melkein puolet.

Esitin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan budjettikokouksessa (12.5.2015) 1,11 % kaupungin talousarvion mukaisesta viime vuoden voitosta käytettäväksi kulttuuriin ja kirjastoon. Lautakunnan enemmistö piti 2,1 miljoonan esitystä liian radikaalina. Suurten puolueiden ryhmät halusivat pysyä kaupungin hallituksen vaatimassa budjettiraamissa ja niin sanotussa budjettisovussa.

Kaupungin kulttuuripolitiikassa on paljon korjattavaa.

On sietämätöntä, että esittämääni kahden miljoonan korotusta kulttuuri ja kirjastobudjettiin pidetään lautakunnan keskustelussa suuruuden hulluna ajatuksena tilanteessa, jossa varsinaista hulluutta edustaa se, että kaupunki (2015) perii itse itseltään sisäisinä vuokrina esim. kirjastoilta 5,7 miljoonaa ja kulttuuriasiankeskukselta 3,5 miljoonaa. Ehdotan, että seuraavaksi tarkistetaan kulttuurin ja kirjaston sisäisten vuokrien perusteita ja otetaan käyttöön uudet ”kulttuurineliöt” joista maksamme itse itsellemme nykyistä edullisempaa neliöhintaa. Helsinki-malli, lähikirjastot ja kaupunkikulttuurin kehittäminen kaipaavat pikaisesti lisärahoitusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Sinun ei kauaa tarvitse olla huolissasi Helsingin huimista tuloista. Ne voitothan on tuonut Helsingin Energia. Nyt vihreät on päästetty hureemaamaan tällä sekstorilla vapaasti. Ensimmäisenä he muuttivat firman nimen niin vihreäksi: HELEN.

Sitten pitäisi nykyiset yhteiskäyttölaitokset sulkea ja rakentaa uusi Vuosaareen puulla toimivaksi ja tehdä lämpö merenpohjasta, jolloin sähköntarve lisääntyy.

Firma tulee tuottamaan tappiota tai sitten laskut hesalaisille nousevat rajusti.

Kyllä ne voitot siitä sulavat ilman kulttuurirahoitustakin älä huoli.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Helsingin kaupungin tilinpäätös viime vuodelta osoittaa 188,5 miljoonan euron puhdasta voittoa."

Kokoomuslaisen politiikan tulosta. Kun saataisiin sama vielä valtion tasollekin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Julkinen sektori ulkoistaa toimutilojaan korjaus ja kunnostus vastuun välttämiseksi ja perivät sitten itseltään ylihintaista vuokraa. Sitten kun arvokiintiön vuokrat ylittävät maksukyvyn rakennutetaan tilalle uusi tai etsitään halvempi korvaaja. Tulee vielä varmaan aika kun eduskunta muuttaa pysyvästi Finlandia taloon ja Arkadianmäen pytinki myydään pilkkahintaan Putinille keshuvilaksi.

Toimituksen poiminnat