JP Väisänen on ihan homona erimieltä valtaapitävien heteromiesten kanssa

Aika vaatii lisärahaa rauhantyölle

 


 

 

 

JP Väisänen vaatii lisärahoitusta kansalaisjärjestöjen rauhantyölle

 

Tänään sotakoneet ovat Euroopassakin ilmassa.  Nato voimistelee meidänkin vesillä.  Erilaisten uhkatekijöiden pelotteilla esitettään voimapolitiikkaa ratkaisuksi kriiseihin vaikka hyvin tiedetään että diplomatia, neuvottelut ja politiikka ovat aina tuottaneet talouspakotteita, pommeja ja sotapropagandaa parempaa tulosta.


Nyt jos koskaan on sanottava selkeä EI Natoyhteistyölle ja militarisoitumiselle. Suomen on irtaannuttava kaikesta sotilasliiton kanssa käymästä yhteistyöstä. Nyt jos koskaan on käännettävä suomalaiselle puolustuspolitiikalle uusi puhdas sivu – rauhanpolitiikan sivu. On edettävä kohti itsenäistä ja sotilasliitosta ja suurvaltojen sapelien kalistelusta riippumatonta politiikkaa.

 

Nyt jos koskaan on myös esitettävä suomalaisille kansalaisjärjestöille ja rauhantyönedistämiseen lisärahoitusta.  Sotaisa aika vaatii työvälineitä kansalaisille ja asukkaiden omille rauhantoimille.

Perinteisesti meillä Suomessa valtakunnalliseen rauhantyöhön on satsattu  vajaalla  600 000 euron summalla. Tämän vaatimattoman summan (560 000)  ovat melkein kokonaan jakavat kolme suurinta Rauhanliitto, Suomen rauhanpuolustajat ja Rauhankasvatusinstituutti.

 

Eduskunta päättää myöhemmin joulukuussa 2014  miten voimakkaasti rauhantyötä halutaan nykytilanteessa tukea ja ketkä tukea saavat.

 

On luonnollista että koulutukseen, sivistykseen ja kulttuurin vannovan perspektiivistä näitä osallistuvan kansalaisyhteiskunnan ja rauhanliikkeen työvälineen resursseja tulee leikkaamisen ja supistamisen sijaan korottaa. Hakijoita rauhantyönedistämiseen on vuosittain ollut reilut 20 kansalaisjärjestöä. Minusta olisi virhe nipistää näistä rahoista kuten joissain esityksissä on kaavailtu.

 

Ehdotan, että rauhantyön edistämisen määrärahoja korotetaan maltillisesti 240 000 eurolla ja ne nostetaan ajan vaatimuksesta 800 000 euroon.  Korotusta olisi hyvä kohdentaa niin, että aiemmin vain muutaman tuhannen euron suuruisten avustuksen saaneiden järjestöjen rauhantyö saisi suurempaa taloudellista tukea ja että myös uusia toimijoita voisi tulla mukaan merkittävään puolustuspoliittiseen työhön.

 

Perinteisten rauhantyön arvokasta työtä tehneiden suurten rauhanjärjestöjen taloudellinen tuki tulisi  myös voida jatkossa varmistaa yhtä vuotta useammaksi kerrallaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Mitä on rauhantyö ja miten rahan antaminen sen toteuttamiseen vaikuttaa ?

Käyttäjän jpvaisanen kuva
Juha-Pekka Väisänen

Juhani Perttu,
erinomainen kysymys - mitä on rauhantyö. Toivon, että mahdollisimman moni järjestöissä toimiva vastaa omalta osaltaan. Minulle se on merkinnyt dialogia erialaisten vaihtoehdtojen löytämiseksi militarisoitumisen sijaan. Se on merkitsee informaation tuottamista erilaisista asioista; kriisien taustoista, rauhan kulttuurin ratkaisuista maailmata, kotimaan yhteiskuntarauhaa koskien keskustelun herättämistä mm tasa-arvoisesta yhteiskunnasta. Tärkeää rauhantyötä on saada myös erilaiset porukat keskustelmaan ja entistä useammat nykyisin hiljaise ja äänettömät tarttumaan mikkiin, kynään - läppäriin ja näin useampi yhteiskunnassa näkyväksi ja vaikuttamaan siihen kokonaisuuteen josta demokraattinen yhteiskunta voi muodostua. Lisäksi tärkeää rauhantyötä on seurata kansainvälistä keskustelua olla suorassa yhdeudessä eri kv järjestöihin sekä myös olla dialogisuhteessa suomalaiseen päätöksentekoon.

Martti Laines

Miten nyt annettu 600k on konkreettisesti edistänyt rauhaa?
Miten vaadittu uusi 240k muuttuu lisääntyneeksi rauhaliisuudeksi?

Olisiko Ukrainan, Georgian tai Tsetsenian kriisit olleet vältettävissä, mikäli suomalaiset rauhanjärjestöt olisivat aiemmin saaneet lisäksi tuon 240k? Miten?

Mikä on oma tai läheistesi asema ja intressisi rahaa saavissa rauhanjärjestöissä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Parasta rauhantyötä on pitää puolustus kunnossa,varustelu ja aseistus modernina ja lisätä yhteityötä naton ja ruotsin kanssa !
Vain siten iivana pysyy omalla tontillaan !
Eikä kommunistien poliittinen eristäminenkään olisi yhtään liioiteltua !

Käyttäjän jpvaisanen kuva
Juha-Pekka Väisänen

Jari Pirppu,
Olen suomen rauhanpuolustajien johtokunnan jäsen. Kirjoituksessa esitän, että suuret rauhanjärjestöt saisivat vuotta pidemmälle päätöksen taloudellisesta tuesta.

Käyttäjän jpvaisanen kuva
Juha-Pekka Väisänen

Jari Pirppu
Puolustuksen lisäksi on merkittävää että valtioilla on luottamukselliset suhteet toisiinsa. Näitä voidaan edistää panostamalla kulttuurien tuntemukseen ja yhteistyöhön. Yhteiskunnallisten toimijoiden eristämisestä on huonoja kokemuksia.

Martti Laines

"Puolustuksen lisäksi on merkittävää että valtioilla on luottamukselliset suhteet toisiinsa."

Luottamuksen rakentaminen kestää kauan ja sen voi menettää hetkessä. Nyt Venäjä on toiminnallaan rapauttanut luottamuksen.

Nyt kun Venäjä on päättänyt käyttäytyä huonosti ja käyttää voimaa ilman katumusta - tilannetta ei ratkaista siten, että Suomi kynnysmattona madellen yrittää loputtomasti ymmärtää ja 'rakentaa luottamuksellisia suhteita'. Siihen tarvitaan kaksi.

Siksi on huomattavasti viisaampaa käyttää nuokin blogissa mainitut rahat vaikkapa jalkaväkimiinoihin.

Si vis pacem, para bellum.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #7

Ken miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.

Hannu Töyri

Kun tilanne on kiristymässä juuri Venäjän toimien ansiosta Euroopassa, niin vasemmistoliiton ja skp:n pääsihteerit ovat vaatimassa Suomen puolustuksen heikentämistä. Kyllä tästä voi vetää joitakin johtopäätöksiä.

Käyttäjän jpvaisanen kuva
Juha-Pekka Väisänen

Hannu Töyri,
vasemmistoliiton Varajärvi vastatkoon puoluestaan. SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharju ei tietääkseni ole esittänyt puolustuksen heikentämistä. Puoleen linja on luonnollisesti se, että militarisoitumisen ja asemäärärahojen kasvattamisen sijaan on panostettava kansalaisten terveyteen ja hyvinvointiin, luotava leikkaamisen sijaan edellytyksiä työllistyä ja tulla toimeen. Mitä tulee Natoon ja siihen liittymiseen niin vastustamme sotilasliittoon liittymistä kuten suuri suomalaisnen viisas enemmistökin.

Hannu Töyri

Niin sinähän olet nyt skp:n puheenjohtaja, mutta plokissasi esittelet:

Juha-Pekka Väisänen

Helsinki

Suomen Kommunistinen Puolue

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen
SKP:n pääsihteeri

Ei ole militarisoimista puolustusmäärärahojen korottaminen armeijan menokehityksen mukaisesti, eikä ole militarismia puolustuksen kehittäminen vaikka se tarkoitaisi määrärahojen korotusta. Voit olla varma, että puolustusmäärärahoja kasvatataan.

Käyttäjän jpvaisanen kuva
Juha-Pekka Väisänen Vastaus kommenttiin #11

Hannu,
kiitos huomioista. Päivitin tiedot.

Hannu Töyri

Maltillinen korotus 42,85% tässä taloudellisessa tilanteessa? Tuohan on röyhkeyttä!

Tällainen rahoitus on lopetettava kokonaan Suomen rauhanpuolustajilta, joka on kommunistien johtama propagandajärjestö.

Käyttäjän jpvaisanen kuva
Juha-Pekka Väisänen

Hannu,
en kirjoituksessani esitä korotusta suurille rauhanjärjestöille. Esitän pidemmän aikavälin rahoituspäätöstä, josta luonnollisesti seuraisi työn suunnittelua ajatellen vakautumista ja sillä olisi varmasti merkitystä myös työn laatuun. Suomen rauhanpuolustajat on puolueisiin sitoutumaton rauhanjärjestö niin kuin käsittääkseni kaikki muutkin rauhanjärjestöt Suomessa.

Pirjo Jokinen

Nyt on sellainen uho että kaikki SDP:a vasemmalla on viherkommareita, tai kommareita, punikkeja jollotijollotijolloti..

Eilen katselin Docventuresia ja sinnekin tuli niitä jollotuksia.

Ja täällä US Puheenvuorossahan on melkoisella jollottajalaumalla muka yrittäjiä, muka työssä käyviä, muka yhteiskunnan vahvaa selkärankaa; aikaa notkua päivät pääksytysten haukkumassa kaikki SDP:a ja välillä koko Suomalainen yhteiskunta milloin sosialismiksi, milloin kommunismiksi.

Osa lienee koko valveillaoloaikansa pääsääntöisesti jurrissakin.

Mutta rauhantyö, se että tehdään kulttuuritekoja, jotka edistää rauhaa, se on tärkeää.

Ken miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.

Suomen selviytymistarina on puolueettomuutemme tarina samoin kuin tasa-arvoisuuteen pyrkimisen tarina ja ne ovat myös yhtä kuin yhteiskunta rauha ja yleensäkin rauha muihin maihin nähden.

Ja anteeksi etten ole maltillinen, olen niin kyllästynyt täälläkin päivystäviin, jotka esiintyy yrittäjinä, työllisinä jne vaikka ihan selkeästi voi katsoa että notkuvat paikalla jatkuvasti. Sellaiseen ei kykene millään aidosti ahkeroivat ihmiset.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #16

Niin SKP ainakin väittää olevansa kommunistinen puolue, mutta ehkä tiedät paremmin.

SRP on ollut kommunistien välinetässä erauhan politiikassa jossa pyritään länsi pyritään riisumaan aseista muista ei sittenmitää puhutakaan. Tästä on monia hyviä esimerkkejä joita kelpaisi kyllä esitellä.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #22

"Järjestö

Suomen Rauhanpuolustajat - Fredskämparna i Finland ry on vuonna 1949 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Sen tarkoituksena on toimia rauhan, aseriisunnan, suvaitsevaisuuden, ihmisoikeuksien ja maailmanlaajuisen tasa-arvon puolesta."

-Hannu Töyri tietää siis jotain muuta?

Jos J-P Väisänen liittyis Marttoihin, muuttuisko Martat kommunistiseksi järjestöksi?

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #23

Kommunistit ovat kautta aikojen perustaneet ns. demokraattisia järjestöjä jotka ovat tosiasiallisesti olleet kommunistien peitejärjestöjä.
Suomen Rauhanpuolustaja ovat juuri mainittu peitejärjestö jossa kommunistit ovat pystyneet vaikuttamaan ratkaisevasti sen poliittiseen linjaan. Toiminnan tarkoitukseksi voidaan kirjata mitä hyvänsä hyviä asioita koska sen tarkoituksena on hämätä kansalaisia.

Rauhatyö on kommunistisille liikkeille ollut aina se tärkein sumuverho, mutta kuten jo edellä mainitsin niin kyllähän näitä demokraattisia järjestöjä on paljon perustettu samaa tarkoitusta varten.

Kommunistien suorittämät joukkomurhat ovat vertaansa vailla.

Rainer Nuorinko

Rahat työllisyyteen, eikä aseisiin!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Rahaa todellakin tarvitaan todelliseen rauhan työhön. Nimittäin puolustusmäärärahoja tulisi lisätä.

Ns. rauhanjärjestöt eivät mielestäni kaipaa ollenkaan valtion rahoitusta. Pyytäkööt rahoitusta vaikka Putlerilta!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tuomitsetko Venäjän imperialistiset toimet itsenäistä Ukrainaa kohden, aseavun kapinallisille, omien sotilaiden"lomailut" kriisialueella maastoajoneuvoissa, sallimalla aseiden kulun rajan yli jne? Se on Väisänen nyt näytön paikka.
ps Jos et satu tietämään, putin on yhtä kaukana kommunismista kuin Sahara on kaukana Siperiasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Totta, Putinin puolue on kokoomuksen sisarpuolue kuten Berlusconin myös. Niin, että "hyvässä" seurassa kokkarit ovat. Onneksi ulkoministerin salkku on Tuomiojalla eikä esim. Kanervalla, Väyrysestä puhumattakaan.

Kalevi Wahrman

Täältä lisätukea:

uusi KANSAN ÄÄNI luettavissa

http://www.kansanaani.net

Israelin veriappelsiinit boikottiin

Kansan Ääni 4/2014 tarjoaa lukijoilleen tuhdin paketin aineistoa meiltä ja muualta. Tuoreimmassa numerossa juttua muun muassa hallituksen epäonnistuneesta budjettiriihestä, poliittisen eliitin vaarallisesta Nato-leikistä, Israel-Palestiina -konfliktista, Ukrainan kriisistä ja tieteestä.

Toimituksen poiminnat