JP Väisänen on ihan homona erimieltä valtaapitävien heteromiesten kanssa

Guggenheim hankaloittaa Keskustakirjaston rahoittamista

  • Guggenheim hankaloittaa Keskustakirjaston rahoittamista


Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen vahvistaa keskustakirjastoinfossa (6.2.), että Suomen itsenäisyyden juhlavuoden päähankkeen eli Helsingin keskustakirjaston kokonaisbudjetista 96 miljoonasta eurosta puuttuu edelleen 16 miljoonaa.

Helsingin kaupungilla on päätös rahoittaa keskustakirjastoa 50 miljoonalla. Valtiolta hankeelle on luvattu 30 miljoonaa. Viljasen mukaan kaupunki on nyt käynyt tuloksetta sponsorineuvotteluja 30 toistaiseksi salaisena pidetyn tahon kanssa. Guggenheimin arkkitehtuurikilpailun järjestämisestä tehty päätös vaikuttaa selvästi keskustakirjaston ja muiden kulttuurihankkeiden rahoittamiseen.

Kirjasto- ja kulttuurislautakunnalta kysytään tässä tilanteessa kantaa keskustakirjastoon suunnitellusta saunasta. Kirjastotoimenjohtaja Tuula Haaviston mukaan keskustakirjastossa on pulaa tilasta. Kieltäydyn keskustelemasta saunasta tilanteessa, jossa pitää puhua siitä miten estää kirjastotilan kaupallistuminen.

Keskustakirjaston ongelmaa ei ratkaista saunaneliöillä vaan kaupungin omarahoitusosuutta nostamalla. Vaikka kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki on virkamiesten kertoman mukaan laittanut budjettinyörit kiinni olisi avattava kaupungin ja valtion keskustelut lisärahoituksen tarpeesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Priorisointi ei Helsingiltä näytä onnistuvan kuten ei muiltakaan päättäjiltä. Guggenheim ennen keskuskirjastoa ja lastensairaalaa. On aika sairaita nuo päättäjät.

Toimituksen poiminnat